Mer narkotika till barnen

I Lund larmas det nu om att det åter finns försäljningen av syntetiska droger till barn i vanliga affärer. Kom och köp alla barn - chips, cola och syntetiskt hasch! Samtidigt snackar allt fler om sockerskatt! Sverige är ännu ett lustigt land i vissa avseenden.

De cyniska droghandlarna och dess kemister förändrar ständigt sammansättningen i den kemiska formeln, vilket gör det mycket svårt att förbjuda drogerna. Dessutom upplyser Föräldrarföreningen Mot Narkotika om att inte drogtester alltid ger utslag på t ex syntetisk cannabis.

Regeringen måste snabba på med lagstiftningen. Nätdrogerna kommer annars att skörda allt fler unga offer på både kort och lång sikt.

Kommentarer

dopad sa…
Du måste väl ha tagit med dig dina barn när de varit små och handlat i affären? Då de inte är så gamla så borde du lagt märke till hur en hel del affärer brukar ha ganska mycket godis precis innan kassorna.

Finns nog en och annan förälder som svurit över affärers placering då deras barn lockats av de färglada små paketen som luktar så gott men som får sådana allvarliga konsekvenser vid en överkonsumtion.

Du kanske inte tycker det är ett problem med barn som är kraftigt överviktiga, personer med början på åldersdiabetes strax efter 20 års ålder? Ett kraftigt förkortat liv med mycket problem på grund av fetma.

Att jämföra skatter på något för att få ett förändrat beteende (helst då mindre skatt på nyttig mat) med att kasta folk i fängelse för andra grödor, hur tänker man då?

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018