Blås för varning om tjutljud mot unga.

Modern teknik kan användas till allt. Vi som för ett tag sedan passerat 25 år hör i regel lite sämre. Detta märkte jag själv vid en hälsokontroll för en tid sedan. Jag hör dock normalt bra, så den som menar att jag inte hör goda argument kan inte få vatten på sin kvarn därifrån.

Enligt DN används dock ett tjutande ljud av en viss frekvens i vissa länder, som stör ungdomar och tydligen även myggor. Alla över 25 år skall enligt uppgift inte kunna höra denna frekvens.

Det finns rimliga skäl till att ungdomar som begått brott skall kunna portas från de affärer där de stulit. Eller att ungdomar skall kunna var föremål för vård i hemmet inom ramen för socialtjänstens beslut och därmed ha regler för när de ska vara hemma eller var de får vara. Regler som rimligen alla kloka föräldrar sätter för sina barn efter ålder och mognadsgrad.

Men att det på sina håll i Europa används tjutljudssystem för att hålla alla unga borta från vissa platser är absurt. Detta är givetvis vansinnigt och borde inte vara tillåtet. Ett helt orimligt tillvägagångssätt. Europarådet borde därför hänga ut de länder som tillåter detta. Varning och vid fortsatt användning utvisning!

Kommentarer

Tummen upp, Johan!!!
Nu vinner vi den unga rösten tillsammans!

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018