Kraftsamling i Örebro mot våldtäkterna

Polisen i Örebro är väl medvetna om allvaret med våldtäkterna på kvinnor- som fortsätter. Detta om något förstör kvinnors liv ibland för alltid. Integritetskränkningen är total. Polisen i Örebro län gör därför just nu allt - med egen kraft och med inlånade expertis - för att få fast gärningsmännen. Ingen vet ju hur många det rör sig om - om det ens är flera gärningsmän bakom dessa vidriga brott.

Kvinnors rädsla måste tas på största allvar. Polisledningen kan komma till ett läge där fler extra ordinära åtgärder kan vara nödvändig för att öka tryggheten att gå ut för kvinnor denna vår/sommar. Det kan gälla att att använda sig av Beredskapspolisen för att utföra bevakningsuppdrag på sena kvällar eller att man undersöker möjligheten att använda temporära kameror där människor rör sig såsom dessa används i trafikövervakningen.

Kommentarer

Urban sa…
Klart att Beredskapspolisen är en mycket viktig resurs som skall användas när ett samhälle utsätts för en ökad brottslighet under en kortare tid. Rikspolisen skall använda de lagliga medel som finns för att hjälpa och skydda medborgare när de är och känner sig otrygga, men tyvärr är RPS så inpinkade i sina revir att de låter folk vara otrygga istället för att använda sig av Beredskapspolisen, detsamma gäller när personer går vilse eller försvinner.

/Urban
Hoppfull sa…
Ingen dum idé att använda beredskapspoliser om det inte finns tillräckligt med poliser. Det är definitivt bättre än dyra ordningsvakter som i regel är anställd av ett vaktbolag och drivs av ett vinstintresse och det viktigaste av allt de har begränsad befogenhet utöver de som finns i deras förordnade. Väktare? Icke en chans saknar all rätt att använda myndighetsutövning och som är anställd i ett väktar bolag som drivs av vinstintresse.
Polisvolontärer? Har samma status som väktaren dvs. envar i just detta exemplet dvs. Så om det inte finns tillräckligt med poliser, och någon gör ett såkallat envars gripande, finns det heller inte en chans att skyndsamt överlämna den gripne till polisen som inte fanns. Slutsumman, bättre med beredskapspoliser än inga poliser alls. Men vad skulle polisfacket säga? Det är ju dom som indirekt styr polisen… eller?
Att facket är så kritiska tycker jag är lite konstigt. Basala bevakningsuppdrag är väl inte det som nyutexade poliser direkt drömmer om. Men frågan är känslig. Inte dessto mindre är laget illa i Örebro just nu. Inte rimligt att hälften av en stad känner oro för att gå ut på kvällen/natten.
Hoppfull sa…
Om beredskapspolisen skulle användas för att förebygga brott i centrala Örebro under sommaren? Naturligtvis!
Hoppfull sa…
Om Örebro eller vilken annan stad med samma problem, behöver förstärka närvaron av poliser under sommar halvåret för att förebygga brott? Klart som tusan att man ska använda beredskapspolisen. Den ordinarie ska inte vara stillastående utan vara till för alla andra brott som regleras av polislagen m.a.o. polisen ska producera trygghet och det gör dom bäst om dom är så mycket som möjligt och vara rörliga. Stilla stående högutbildade poliser är dyra poliser...jäkligt dyra! Jag hoppas att man tar förnuftet till fånga inom polisen och börjar arbeta effektivt. Det skapar trygghet och en ekonomisk trovärdighet. Så, jag röstar för att alla ska kunna gå ute i sommarnatten och vara trygga med hjälp av beredskapspoliser!
Urban sa…
Ja du Johan, tråkigt för samhällsinvånarna i Örebro att vissa personer kan sätta skräck i en hel stad. Men du kan ju fråga polismyndigheten i ditt län att dom gör en framställan till RPS för att använda sig av Beredskapspolisen tillfälligt, jag lovar att du kommer bli förvånad vilket svar du kommer att få.

/Urban

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018