Med livet som insats

Det är med förtvivlan som jag idag läser (se bland annat DN, Expressen och Aftonbladet) att hela 30 aktiva, efter nyligen tagna tester, stoppats från OS-deltagande. Jag har personligen åtskilliga gånger motionerat om skärpta straff för dopningbrott här i Sverige, då konsekvenserna för missbruket ofta är förödande både för missbrukaren och personerna i omgivningen.

Dopning medför utan undantag att människor förstör sina kroppar, inte sällan med tillslut livet som insats. Jag tycker därför att det är oerhört tråkigt att vissa människor tydligen gör allt för ära och berömmelse. Det är än värre att många av dessa människor även är förebilder för miljontals ungdomar världen över. Signalen som sänds ut är ytterst bekymmersam.

Det är sorgligt nog bara att konstatera att förhoppningen om de renaste OS-tävlingarna i historien redan har mött rejäl patrull. Och det innan ens tävlingarna har startat. Nu är det bara att hoppas att presskonferens ikväll inte avslöjar någon av våra svenska deltagare.

Oavsett har detta stärkt mig i min tro på att vi måste ta kraftfullare tag mot dopningen. Varje förstört människoliv är ett för mycket.

Kommentarer

Straycat sa…
De tävlande har långt ifrån förstörda kroppar kan jag lova. Lite medicinsk kunskap skulle inte skada från ditt håll då ditt argument är både irrelevant och ohållbart. Skärpning.

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018