Polisens vardag

I somras var jag nere i Rosengård för att träffa socialtjänst och poliser. Vi talade om strategier för trygghet, egenmakt och valfärd.

Bland annat träffade vi Börje Aronsson som är närpolischef. Han berättar i DN idag om hur den polisiära närvaron inte minst i Herrgården faktiskt stävjat oron. Han berättar också om vilket brutal tillvaro svensk polis får arbeta i. Något att tänka på när vi alltid - med rätta - kräver exemplariskt uppträdande av polisen. I alla lägen.

"Vi har fått in 69 anmälningar som gäller angrepp på polis. Det gäler främst stenkastning men även grövre fall av okvädningsord. Särskilt kvinnliga kollegor har råkat riktigt illa ut."

"Vi poliser är utbildade för att tåla ganska mycket. Men att dag efter dag gå sitt åttatimmarspass i Herrgården och hela tiden gå och vänta på att en sten ska komma farande från en balkong eller ett tak, det är oerhört psykiskt påfrestande."


Med budgeten som läggs i nästa vecka får vi de resurser som behövs för att nå målet om 20 000 poliser. Det känns bra. Börje Aronsson bekräftar ju i artikeln också det som vi sagt länge - det behövs många poliser med lokal förankring som faktiskt kan vinna förtoende hos ungdomarna på glid. Det är ett svårt jobb, men otroligt viktigt.

Kommentarer

Foto/1637Det som sker i Rosengård, Hisings-Backa och på många andra platser i Sverige är ju bara konsekvenserna av politikernas oförmåga och bristande kompetens. Tyvärr så får Polisen och socialtjänsten bära skott för detta. Det är dags nu, Johan Pehrson att du och dina politiska kollegor ta tag i taktpinnen och visar att Ni vill styra Sverige och inte låta sig styras.
Bo Bengtsson sa…
"Med budgeten som läggs i nästa vecka får vi de resurser som behövs för att nå målet om 20 000 poliser. Det känns bra."

Kanske några kan avdelas till SÄPO, så bevakningen av larmsignaler, typ länspolismästarens anrop om hjälp, kan organiseras upp och börja fungera.
Endast du vet, Johan men målet låter meningslöst med facit av nuvarande uppklarningsprocent av utredningar.
Bo Bengtsson sa…
Kling och Klang försöker jaga bovar mha helikopter:
Resultat
" Polisens helikoptrar som är stationerade på Myttingen utanför Stockholm har inte kunnat starta i samband med rånet som har skett. Skälet är att det har skett någon form av avledningsmanöver ute vid helikopterbaseringen som jag inte kan gå in närmare på, säger Varg Gyllander presstalesperson vid Rikskriminalpolisen.

– Så nu har man kallat in helikoptrar från andra delar av landet, men det tar naturligvis tid innan de kommer hit.
"
Kanske lämpligt med ytterligare 20000 poliser, vilka kan vakta polisens fordon, typ helikoptrar.
Eller kalla in Paulus Bergström och hans polishund.
Var finns militärens helikoptrar, i Göteborg. OJ militär, får inte hjälpa Kling och Klang? Hur skulle det se ut. Som i Ådalen.

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018