Fler uppklarade brott

cMänniskor ska kunna lita på att de får hjälp av polisen när de behöver det. Det gäller alla medborgare – oavsett om man bor i en storstad eller på glesbygden. Efter fyra år med Alliansregeringen har vi fått mer än 2 800 fler poliser, likaså har antalet civilanställda ökat.

Polisen har en central roll i att ge skydd åt medborgarna. Fler och synligare poliser fungerar både brottsförebyggande och stärker polisens kapacitet. Fler brott upptäcks, och andelen brott som klaras upp ökar. Nya siffror visar att vi har kommit en bit på vägen.

Under första halvåret 2010 lyckades nämligen polis och åklagare personuppklara 126 300 anmälda brott. Det är drygt 1 000 fler än första halvåret i fjol. Det visar den preliminära statistiken över uppklarade brott, som Brottsförebyggande rådet (BRÅ)publicerade i dag.

Nu gäller det av vi ställer ökade krav på polisverksamhetens effektivitet, men även på det övriga rättsväsendet. Det handlar om att skapa en ny effektivare nationell polisorganisation och en kraftfull nationell enhet som bekämpar grova brott över hela landet, att anställa fler civila experter, att polisen bättre får fokusera på sina kärnuppgifter samt att vi återupprättar en lokalt förankrad polis.

Nyheten i DN och SvD.

Kommentarer

Robert sa…
Hej Johan jag skulle vilja ha din åsikt på denna video:
http://www.youtube.com/watch?v=WMoixWyO9J0

Då ett företag vid namn "Brandos" som säljer skor diskriminerar människor med rösträtt.
Skulle vara intressant att läsa om dina åsikter angående deras bedrägliga beteende, med tanke på din rättspolitiska bakgrund.
I första hand undrar jag om det är ett fall för Diskrimineringsombudsmannen, eller ifall dom begår något annat brott med sina uttalande.

Jag återkommer och läser med nöje din respons.

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018