En politik utan framtid och trygghet

Igår presenterade vänsteroppositionen sin gemensamma politik (DN, SvD, Expressen). Det är bara att konstatera att de helt har givit upp valets, och Sveriges, absolut viktigaste fråga – jobben.

Hur oppositionen tror sig kunna skapa nya jobb genom att höja skatten för över fyra miljoner löntagare, samtidigt som man gör det dyrare att anställa, straffar transportsektorn med kilometerskatter och dyrare kostnader på drivmedel och avskaffar RUT-avdraget, är för mig helt obegripligt. Totalt handlar det om skattehöjningar på 54 miljarder kronor. Är det något som de svenska hushållen och de svenska företagen inte behöver, när nu konjunkturen återigen sakta börjar vända uppåt, så är det en skattechock. Denna positiva utvecklingen ska främjas, inte motarbetas.

Märkligast av allt är dock att de inte ens har någon gemensam rättspolitik. De rödgröna tillsatte sju arbetsgrupper för att ta fram ett förslag till en gemensam regeringsplattform. Ingen av arbetsgrupperna behandlade rättsfrågorna. På de rödgrönas hemsida finns det fortfarande inget gemensamt besked om hur man ser på frågor som straffskärpningar, avkriminalisering av narkotikabruk, halvtidsfrigivning eller anslagen till rättsväsendet. Nu står det alltså klart att de inte heller tänker ge något besked till väljarna i dessa frågor.

Vi i Alliansen förstår att rättsstaten och demokratin är varandras förutsättningar. Det samma gäller för välfärden i dess bredare form. Väl fungerande polis, åklagare, domstolar och kriminalvård är avgörande fundament för det politiskt populära begreppet trygghet. Att inte ens lämna ett besked i detta för välfärdsstaten ytterst centrala område är minst sagt bedrövligt. Sverige förtjänar bättre än så.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018