Gör inte Ohly till minister

Lars Ohly var mycket tydliga med sina politiska ambitioner när han i måndags frågades ut i SVT. Han vill förbjuda friskolor och vinstintresse, höja skatter och införa kvotering i föräldraförsäkringen. Han vill att de svenska soldaterna direkt ska lämna Afghanistan, utan hänsyn till att det bland annat kommer att gå ut över alla de skolor för flickor som nu öppnats i landet, och dessutom ska USA lämna alla sina baser stationerade utanför det egna landet, utan hänsyn till att faktiskt USA garanterar säkerheten i många oroliga områden. Och då har jag inte ens nämnt Ohlys syn på rättspolitiken.

Om vänsterpartiet skulle få bestämma kommer straffen på grova våldsbrott att sänkas kraftigt. Dessutom ska en, exempelvis misshandelsdömd, förbrytare kunna friges efter halva strafftiden. För att tala klarspråk vill Lars Ohly att grova våldsbrottslingar ska kunna släppas fria efter ett halvår. Det är ungefär den tidens inlåsning som grov skadegörelse kan leda till.

Vänsterpartiet vill också legalisera eget bruk av narkotika, ta bort polisens verktyg i kampen mot den grova organiserade brottsligheten, minska polisens internationella samarbete och minska rättsväsendets resurser med en miljard kronor. Jag skulle kunna hålla på en bra bit till.

Med Lars Ohly i en regering kommer Sverige att ta en tydlig vänstergir, där rättsväsendet och trygghetsfrågorna hamnar långt ner på dagordningen. För Sveriges skull hoppas jag att vi aldrig får uppleva den dagen.

Mer i DN, SvD och Expressen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018