Fel taktik om SD

Socialdemokraterna har innan valet är klart börjat dela upp utskottsplatserna i Riksdagen (DN). S vill inte dela med sig till SD såsom vi alla i årtionden gjort till partier som inte med egen kraft fått platser i utskotten. Utan en bra utskottsbehandling av partiernas ställningstaganden blir arbetet i kammaren överkomplicerat. Ännu svårare att förstå och ta del av för medborgare i allmänhet.

SD ska mötas med en diskussion kring de frågor som är deras livsluft. Svenska folket vill uppenbart veta vad och varför vi tycker som vi gör när det gäller öppenhet, invandring och bistånd. De ska vi svara på. Var går toleransens gränser? Varför är det bra med öppenhet? SD ska i sin tur avkrävas svar på alla deras stolligheter på andra politiska områden. Då minskar chansen att de kommer in.

Älskar man Sverige så tar man debatten och avvaktar valresultatet. Älskar man Sverige så röstar man inte heller på SD.

Kommentarer

Anonym sa…
Helt rätt, Johan!. Ge mig ett acceptabelt svar på denna fråga så blir chansen att du inte får min röst den 19 sept avsevärt mindre än förut.

Vad vill du göra åt den katastrofala siuationen i Malmö och Södertäle?
KM sa…
Jo, men under de senaste 10 åren så har ju ni så kallade etablerade politiker INTE velat diskutera de svåra migrationsfrågorna. Snarare har ni fortsatt på den inslagna vägen som leder åt helsefyr. Sveriges immigration domineras av bekvämlighetsflyktingar och anhöriginvandring och berikar människosmugglarna - riktiga flyktingar med skyddsbehov är en försvinnande minoritet....

Vidare tolererar ni att stenkastarvänstern attackerar den fria opinionsbildningen och mötesfriheten. Media stigmatiserar alla som vågar ta upp frågorna. Media motarbetar aktivt SD. Ni säger själva från sjuklövern att ni tänker motarbeta SD i riksdagen, dvs att ni tänker motarbeta ett demokratiskt resultat.

Allt detta medan förorten brinner!

Om man älskar Sverige kanske man skulle prova något som kan väcka er istället - för det som ni gör fungerar ju i vart fall inte och viljan finns ju inte heller eller hur?

“Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.”
Albert Einstein
Anonym sa…
"Älskar man Sverige så röstar man inte heller på SD."
Vilket Sverige?
Det Sverige som är idag, och sköts pa det sätt det sköts idag?
Eller något radikalt annorlunda?

Jag tror SD:are älskar Sverige. Inte det Sverige som finns idag, men ett annorlunda Sverige. Bättre, naturligtvis, men vem vill inte ha det "bättre"?

Jag är desutom säker på att det finns andra politiker och folk som vill ha ett ordentligt annorlunda Sverige, på områden som kanske inte berör just invandring, utan mer traditionellt höger-vänster - fördelning, skatt, ägande. Bara som ett exempel.

Ett annat är väl(?) ett liberalt hjärteområde: rättssäkerhet, integritet.

Och vad är det för fel med att vilja ett mycket annorlunda Sverige?
Är det det som menas med att "älska Sverige" - att inte kritisera det, att lägga ned debatten?

Älskar du demokrati?
Älskar du det svenska folket?
Jag menar varenda en - i singular - inte bara som en abstrakt "hel"-het?

Hur ska alla som vill ta sig ur hjulspåren få sina demokratiska rättigheter tillgodosedda?

Och - vad tänker du göra åt det?
Liberaler tror på öppenhet mot omvärlden. Det inbegriper också invandring. Vi har alltid kritiserat brister i integrationspolitiken. Vi är tydliga om svenska språkets betydelse och om toleransens gränsen, tex s k burka i skolan.

Röstar man på SD är riskerna för ekonomiska problem stora. Ett Sverige där de får en vågmästarroll kommer alltid att försvaga natinalekonomin, utrikespolitik och i EU-arbetet.

Att SD kommer stå i en talarstol och säga att man ska stoppa all invandring gör några få glada, men alla hårt arbetande människor får betala med ekonomiskt oroliga tider.
Anonym sa…
@Johan

Demokrati är för dyrt, är det så du menar?

Nej, kostnaderna har inget med SDs vara eller inte vara i riksdagern.

Vad har hänt med er, har ni förlorat varje form av sunt förnut?

Var går gränsen för Folkpartiet? 100.000 annhöriga/år 500.000/år.

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018