Alcatrazlistan röstar rödgrönt?

Polisen har i sitt arbete mot grov brottslighet nyligen uppdaterat den s k Alcatrazlistan. Det är en sammanställning över individer som misstänks vara Sveriges grövsta eller farligaste kriminella personer. De är definitiv några av de mest tragiska. Det är i regel personer som kräver lång tids inlåsning för att de skall kunna rehabiliteras till ett mer laglydigt liv. Om det över huvudtaget är möjligt.

Kampen mot grova brott kräver att polisen kan få fram hållbara bevis mot dessa ofta centrala personer. I en tid då vittnen inte sällan skräms till tystnad och våldet också riktas direkt mot rättsväsendets centrala företrädare så är det viktig med olika former av straffprocessuella tvångsmedel. Inte minst hemliga sådana.

Vi beslutade i Riksdagen om att fortsatt tillåta hemlig rumsavlyssning, s k buggning, för att kunna klara upp de grövsta brotten och lagföra dess gärningsmän. Det är dock häpnadsväckande att även här är oppositionen splittrad. V och MP har en politik som spelar den grova brottsligheten direkt i händer när dessa partier vill slopa detta och andra tvångsmedel. Jag gissar att hela Alcatrazlistan röstar på de rödgröna i höst. Frågan är om verkligen en majoritet av svenska folket gör det samma?

Kommentarer

dopad sa…
Korruptionen är den riktigt allvarliga brottsligheten, där gör man väldigt lite idag. Kolla på vad som hänt i Grekland och hur förödande korruption är för ett land. Korrupta politiker den allvarligaste formen av brottslighet.

Exempel på Svensk korruption:
Utförsäljning av förskolor får kritik
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3676952

Mutskandalen i Göteborg
http://svt.se/2.131191/1.1978351/byggmastaren_kopte_tjanstemannen

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018