Ännu ett ungt offer för nätdrogerDet har hänt igen. En ung människa har förlorat livet efter att ha tagit en drog som han köpt på nätet. Sorgligt är bara förnamnet. 
 
De unga männen uppgav för polisen att drogen som de köpt på nätet kallas MT5. MT5 en så kallad rc-drog, "research chemical". För att komma runt lagstiftningen och klassificeringen av narkotikaklassade preparat förändras preparaten ständigt av tillverkarna. Polisen skickar nu in ett prov av drogen på analys för att se vad det är för något.
 
Än en gång varnar polisen för de farliga nätdrogerna. Vi vet inte vad som finns i drogerna som sprids på nätet och de sprids fort bland unga människor.
 
Vi måste möta hotet från nätdroger snabbare och effektivare. Nya droger flödar ständigt in i Sverige och myndigheterna ligger ständigt steget efter. Därför är jag för en så kallad familjeklassning vilket skulle innebära att hela familjer av substanser skulle bli olagliga i ett svep. Detta gör att små molekylära förändringar i drogerna, inte skulle göra de lagliga - vilket är fallet i dag.
 
Tillverkarna av droger är smarta och snabba. Det är en katt-och-råtta-lek med cyniska grova kriminella, som hela tiden ligger ett steg före. Detta måste vi göra allt vi kan för att stoppa!

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Större partier måste ta ett större ansvar

Vivalla och böneutrop

Antisemitism