Operation Liquid

Doping innebär att människor förstör sina kroppar i jakten på förvridna skönhetsideal. Detta är en kriminell och cynisk verksamhet med inte sällan livet som insats. Fler personer som tar dessa preparat i olika former blir mer eller mindre psykiskt störda och ytterst våldsamma - därmed farliga för oss andra som råkar komma i dessa personers väg.

I flera år har jag motionerat och arbetat för en skärpt syn på dopingbrott. Inte minst med tanke på konsekvenserna. Åklagarens hårda arbete för att via HD få upp straffvärdena har inte varit tillräckligt. Därför är det glädjande att jag nu fått med mig regeringen på en skärpt syn på dopingbrott.

Polisen grep imorse 10 personer i Örebro i en razzia mot dopingsbrott. - Vi gjorde en gryningsräd med flera tillslag i hela landet samtidigt, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson. Nio av de tio som greps i Örebro bor i länet. De är födda mellan 1946 och 1986. En av dem är kvinna. De flesta gripanden skedde i personernas hem. Ytterligare en person är hämtad till förhör men är inte gripen. Detta enligt Nerikes Allehanda nätupplaga idag.

Det handlar om en landsomfattande polisrazzia där totalt omkring 40 personer greps.
Totalt var cirka 300 poliser och ett betydande antal tjänstemän från Tullverket, Skatteverket och Kronofogdemyndigheten engagerade i onsdagens insats. Personal från Rikskriminalpolisen / Nationella Insatsstyrkan medverkade vid gripanden och husrannsakningar på prioriterade adresser. Vid flera av husrannsakningarna har stora och betydelsefulla beslag gjorts.
Insatsen inriktas även mot att säkra tillgångar och egendom som finansierats genom vinning av brott.

Tyvärr kommer eventuellt skyldiga i denna härva inte drabbas av direkt kännbära påföljder. Inte heller kommer eventuella brottsvinster och penningtvätt kunna ge påföljder som Folkpartiet liberalerna önskar. Men inom kort är vi förhoppningsvis nöjda.

Kommentarer

dopad sa…
Visa en enda som förstört sin kropp på grund av doping?
Det är fantastiskt hur ALLA verkar vara experter i kroppens endokrina systemet system när det kommer till doping (manligt könshormon som finns hos ALLA, även kvinnor även om de har mindre av det).

Vad ni lyckats med är att göra en hel väldans massa hårt tränade personer väldigt arga för att man kan använda förvanskad informatioin för att sätta dit folk. Det finns INGA bevis för vad du påstår.

Är det svårt och skaffa fram fakta?
Åk till nästan vilket annat land som helst, många länder är doping helt fritt. De allra flesta tillåter det för eget bruk. I USA skriver läkare ut det till de som tränar.
Arne Landén sa…
Psykiskt störda och ytterst våldsamma?
Det låter som Johan Pehrson skulle ägnat lite mer tid i verkligheten.
Bo Bengtsson sa…
"Men inom kort är vi förhoppningsvis nöjda. "
Men först när vi får veta vad du dricker ur porslinsmuggen.
Ekomärkt kaffe?
Maskrosvin?
Fläderbärssaft?
Lakritsbatong upplöst i porter?
Förklara dig!
Straycat sa…
Du talar bara utifrån moralpanik. Substanserna används inom öppenvården i bl.a Aidssjuka patienter eller patienter med hormonrubbningar. Alkohol finns med i bilden vid 7-10,000 dödsfall årligen i Sverige, tobak för 2/3 av lungcancerfallen. Fokusera ansträngningarna vid den verkliga faran istället för att slå till folk som endast påverkar sina egna kroppar. Att aggression skulle uppstå vid bruk är helt hypotetiskt och inga studier stöder detta.
Robert sa…
Det finns inga vetenskapliga belägg för att doping/testosteron skulle göra någon "mer eller mindre psykiskt störda och ytterst våldsamma". Hur vore det om politiker kunde göra skäl för lönen och faktiskt läsa på lite innan de uttalar sig om saker de inte vet något om? Det är bara att gå in på pubmed.com och läsa några abstracts från riktiga forskare för att se att uttalandet inte stämmer.

Politikerförakt någon?
Arne sa…
Herregud, snacka om att tappa all trovärdighet.

Lika generaliserade som att säga att alla politiker är lögnare. Men vad vet jag, såna här påstående gynnar ju knappast er.

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018