En snut i varje knut

På den begränsade delen av Rosengård i Malmö som benämns Herrgården arbetar nu cirka 40 poliser per dygn. I förhållande till antalet huskroppar är det i det närmast just en snut i varje knut. Effekterna de senaste veckorna är sannolikt minskad brottslighet, men definitivt minskad anmäld brottslighet. Det luktar mässing i hela Herrgården som en polis sa.

Bilden från så väl socialtjänsten som polisen i Rosengård är tydlig. Fler poliser är nödvändigt. Nu gäller det att se till att den kraftigt
förstärkta närpolisverksamheten verkligen får fungera som sådan.
Idag vill nya närpoliser jobba i just Rosengårds närpolisområde. Det är populärt och deras erfarenhet värdesätts i den vidare karriären. Tyvärr innebär det att omsättningen på duktiga poliser blir hög och att personkännedomen i t ex Herrgården minskar. Därmed blir dessvärre också polissamarbete mindre förebyggande i sin karaktär än önskvärt.

Mitt besök hos polisen i Rosengård denna förmiddag klarlägger dock det vi redan vet. Det krävs mer. Skolor, bostäder och jobb måste till eller stärkas. Malmöfolkpartister driver hårt att det stora, starka och inte minst kapitalstarka kommunala bostadsbolaget ska gå in och ta över fler fastigheter. Rusta upp och bygga om. Endast de har de muskler och den kompetens som krävs. Det MKB gjort och jag såg på plats verkade rätt och riktigt.

Otäckt är att få höra hur starka källarmoskéerna sannolikt är. Hur de driver människor in i fördärvet. Det samma gäller hur den organiserade brottsligheten i form av gängbildningar som Black Cobra stärker sitt grepp över Herrgården. Polisen misstänker att många bränder i ena änden av Herrgården är en beställningar för att kunna föra in och ut narkotika i andra änden av området. Då talar vi knappast längre om några pojkstreck. ´

Bilden är från polisen i Rosengård där jag, riksdagsledamot Allan Widman och europaparlamentariker Olle Schmidt träffade polisen Göran Holmgren.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018