Våldsorgie eller ej?

Det laddas upp inför helgens tennismatch i Malmö. Det får ju uppfattas positivt att staden trots allt lyckats forsla bort bergen med gatsten runt tennisarenan. Skolor har stängts sedan tidigare. Polisen är dock beredd. De satsar hårt på så kallade dialogpoliser väl medvetna om att det finns lägen de måste ingripa. Kommunikation som är så viktigt i situationer som denna kan nu med radiokommunikationssystemet RAKEL sannolikt inte störas ut av mötesterrorister så som man effektivt gjorde i Göteborg 2001. Utrustningen är adekvat. Taktiken nationell. Förstärkningsinsatsen är enorm. På nätet laddar diverse mer eller mindre våldsälskande grupperingar upp sida vid sida med dem som faktiskt självklart ska ha sin rätt att skrika ut sitt hat mot Israels politik.

Det är trots allt en skandal att idrottsmän stoppas från att fredligt verka i vårt land. Det är omöjligt för någon att försvara hanteringen gentemot det israeliska Davis-cup laget. De tvingas i Sverige att spela utan publik och under massprotester. För det är väl ingen som tror att nazister, vänsterpartister, miljöpartister, autonoma och andra nätverk kommer protestera mot Ryssland, Saudiarabien eller Kuba när deras idrottsmän ska prestera i Sverige.

Nu gäller det dock att se till att matchen i alla fall kan genomföras utan risk för livet för gästerna och våra egna idrottsmän. Risken för konfrontation är väl rätt hög typ sannolik tyvärr. Polisens arbete måste vara både mjukt och hårt om det ändå går snett.

Trots positiva utredningar har polisen idag inte möjlighet att använda vattenkanoner vid möteslokaler och andra avspärrade områden såsom tennisarenan i Malmö. Dessa skulle kunna göra stor nytta istället för värre åtgärder som tårgas och ytterst skarpa vapen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018