Nej tack till klädförbud

Det är ett jätte bra initiativ att kommunerna i Norrbotten bildar gemensam front med polisen och andra myndigheter för att kunna kämpa effektivare mot den organiserade brottsligheten. Samordning är A och O för att kunna stävja dessa gäng som lever av kriminalitet. Jag talar mig varm för ökad myndighetssamverkan. Det brukar ge framgångsrika resultat och leda till att resurserna används mer effektivt.

En tanke som företrädare för Kommunförbundet i Norrbotten idag släppte är att det kan bli aktuellt att införa förbud mot skinnvästar med emblem från MC-klubbar på krogar i Norrbotten. Genom att ställa tuffare krav på krogar och restauranger för att få utskänkningstillstånd anser kommunerna att de kan tvinga fram detta förbud. Det är inte rätt väg att gå! Sådan lagstiftning kan inte bli annat än luddig och svårtolkad. Hur ska gränsdragningen se ut? Vad ska definieras som ett MC-gäng och inte? Vad är ett emblem och vad är inte det? Hur organiserad måste man vara för att vara ett gäng? Då är det inte okej att sitta med en HA-jacka men att ha knappar som skyltar med skruvad budskap och organisationer, det är okej på samma restaurang.

Nej, det fungerar inte. Sen 2002 har vi slopat den lag som förbjudit människor att bära politiska uniformer sedan andra världskriget. Den lagen var främst riktad mot nazistiska grupper. Och ibland är intentionerna mycket bra men konsekvenserna inte så bra ändå. Det är svårt, i praktiken omöjligt, tycker jag att förbjuda människor att bära vissa kläder. Var går gränsen? När är ett klädesplagg en politisk handling och när är det inte det?

All heder till polis och kommuner i Norrbotten som vill bekämpa den grova organiserade brottsligheten och nu ska utarbeta en plan för detta. Men använd andra sätt än att gå på kläderna. Det kommer att vinna i längden.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Bo Bengtsson sa…
IPRED, Johan. Vad anser du?
Kom ut ur garderoben, Please
Hej, läs dagens blogginlägg så ser du vad jag tycker om IPRED. Johan
Malle sa…
Jag tycker också att man ska bekämpa den organiserade brottsligheten, men om polisen och övriga myndigheter lägger så mycket resurser på att förbjuda mc åkare att komma in på krogen så är det konstigt, kan det vara så att det bara är polisen som använder mc klubbarna som skrämselpropaganda att vi är stora stygga vargen så som nazisterna gjorde under andra världskriget för att dom ska få mer resurser till spaning och dyligt, ja visst är det så !
alla som kan tänka själv och ta fram information vilket alla kan i dag med internets hjälp, borde granska polisens agerande mot mc klubbarna som dom har valt att kalla kriminella, hur dom ljuger och förvränger allt i deras makt för att smutskasta.
bekämpa den riktiga organiserade brottsligheten ! ge sig på mc åkare att dom inte ska få gå på krogen, det är det mest larviga jag har varit med om,
bra att någon inser det och tar upp det.
Malle medlem i Hells Angels.

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018