Rätt till det jag skapar

Mattias Malmstedt och jag i kampen för rätten till
det du själv har skapat. Mattias är sekreterare för No Copy.


Besökte i dag Stockholms Möbel och Ljusmässan. Fantastiskt att se alla duktiga kreatörer och entreprenörer som arbetar med möbler och belysning i alla dess former. Ett bra initiativ för att skapa jobb och tillväxt i branchen är att snabbvägen på mässan kunna vidta åtgärder mot "pirater". Genom att inom 24 timmar i alla fall på mässan kunna skydda sina rättigheter till det man skapat. Detta gör No Copy.

"Uppgiften för det etiska rådet No Copy är att bidra till en hög etisk standard hos utställare och att motverka förekomsten av otillbörliga efterbildningar av kända eller särpräglade produkter."

– Vi bildade det etiska rådet för att hjälpa våra utställare med objektiv rådgivning av immaterialrättsliga frågor. Rådet hade premiär under mässan 2012 och fick ett mycket positiv mottagande. Nu återkommer möjligheten att få råd i denna viktiga och komplexa fråga, berättar Cecilia Nyberg, projektchef på Stockholm Furniture & Light Fair.

– Många besökare och utställare kom fram med frågor om No Copy, men också om vad det innebär att anmäla ett ärende till själva rådet, samt hur man bedömer intrång. Därför satsar vi ännu mer på information inför nästa år, och våra experter är tillgängliga under hela mässan för att svara på frågor, berättar rådets sekreterare Mattias Malmstedt, advokat och expert på immaterialrätt.

– Frågan om vad som verkligen är ett original och vad som är en kopia, samt hur man styrker sin immateriella rätt till en produkt är komplex och många känner osäkerhet när de ska fylla i en anmälan, fortsätter Mattias.

Detta kommer från presentationen på http://www.stockholmfurniturelightfair.se/aktuellt/etiska-radet-no-copy-aterkommer

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Större partier måste ta ett större ansvar

Liberalt vägval

Brottsligheten fräter sönder samhällskontraktet