Sura sossar sparkar på statstjänstemän

Snälla Mathilda, Eva-Lena, Lennart och Håkan – socialdemokratiska riksdagsledamöter från Örebro län - sparka inte ut våra duktiga statstjänstemän som julklapp. Vi har en bra budgetlag som förhindrar oheliga utgiftsallianser från Riksdagen. Det är ett bra regelverk som inte minst bär socialdemokratiskt signum. Detta är en viktig orsak till att Sverige numera har starka statsfinanser.

Det finns dock inget regelverk mot oheliga nedskärningsallianser. Om ett par timmar kommer socialdemokrater och Sverigedemokrater kanske göra gemensam sak vid voteringen om regeringskansliet i statsförvaltningen.

Jag förstår att ni vill sabba för min Alliansregering. Men ni skadar Sverige. Vi kan komma att tvingas stänga ambassader, minska på ambitionen på det internationella klimatområdet och tvings minskat det viktiga utredningsarbetet. Är detta vad ni menar med solidaritet, ansvar och att sätta Sverige på kartan?

Att Vänsterpartiet och Sverigedemokrater är oansvarig är ingen nyhet, men att Socialdemokraterna i sin besvikelse över sin politiska attraktionskraft skall slå hårt mot statsförvaltningen i regeringskansliet är djupt allvarligt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018