Ut med dom. Heja Rosengård!

Vi vill ha våra poliser här! Det säger en person som bor i Rosengård i Malmö med anledning av att extrema anarkister och vänstergänget kring Reclaim the Street blev utkörda från Rosengård i lördagskväll.

- Jag vill bara äta en lugn middag med min familj. Jag vill inte ha bråk här, är ytterligare ett uttalande från en person som var med och körde ut våldsverkarna i samband med helgens spektakel.

Att den tänkta våldsprovokationen var planerad till en lördag under Ramadan visar på en ovanligt okunnig kulturförståelse.

Kvar i Rosengård finns dock de mer traditionella gatugängen. Black Cobra och Lion Family är bara två exempel. Detta är grupperingar som växt sig starkare och som parasiterar på vårt öppna, toleranta samhälle. Dessa grupperingar bör också köras på porten av Rosengårdsborna, men det kräver betydligt mer kraft. De flesta i dessa gäng har rötter i Rosengård med omnejd. Personer som valt gangsterlivet som mål. En negativ spiral som ofrånkomligt leder till långsiktiga katastrofer i form av våld, hot, narkotika och ond bråd död.

Här krävs aktivt föräldraskap, progressiv socialtjänst, en framgångssaga från skolvärlden och en selektiv järnhand från polisen. Plus rätt mycket annat också.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018