Polisen goes Vivalla

Precis som på många andra håll kliver polisen i Örebro in mer permanent i de områden där otryggheten upplevs som kanske störst, i Örebro gäller det området Vivalla. Utmaningarna är omfattande i Vivalla och har varit så i många år. Trots de många positiva sakerna som finns i Vivalla finns problem med social utslagning, utanförskap och därmed brottslighet.

Det är en viktigt satsning. Tanken bakom är inte av rymdteknikkaraktär. Det är helt enkelt lite av gamla tiders kvarterspolis. En polis nära medborgarna och det civila samhället som kan samarbeta och förebygga. I samarbete med föräldrar, föreningar och andra myndigheter kan polisen se till att medborgarna i Vivalla får en ökad trygghet. Det är viktigt understryka att det inte är ett tillfälligt projekt utan en permanent satsning.

Viktigt är kopplingen till Örebro universitet. Vi behöver mer kunskap om vad som fungerar när det gäller förebyggande och brottsbekämpande arbete. Den svenska kriminologiska forskningen upplevs nästa endast vara inriktad på att få fram statistik om att brottsligheten inte ökat. Nu sätts förhoppningsvis fokus på vad vi kan göra för att minska den brottslighet som faktiskt finns.
Örebro universitet och Örebro kommun driver redan sedan några år tillbaka ett viktigt projekt som heter Linje 14. Här jobbar man med att genom positiva förebilder stimulera ungdomar som växer upp i Vivalla och Baronbacken att söka sig vidare till högre studier efter gymnasiet.
Nu kommer detta förhoppningsvis kopplas ihop med den nya satsningen för ett tryggare och hoppfullare Vivalla.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Maria sa…
Är inte ditt förslag att egentligen försöka att gå tillbaka till NÄPO-organisationen som en gång fanns.
Vi skulle gärna se det i våra småkommuner med kransorter att vi fick tillbaka den typen av polisverksamhet.

Mvh/Maria
Jo. Men inte slaviskt. Ett poliskontor och fast därtill knutna poliser behövs mer på vissa håll. Det är inte otänkbart att fler stationer öppnas i andra delar av länet också.
Bo Bengtsson sa…
Vad föreslår du för åtgärder när väl alla träbyggnader i Sverige bränts ner, och alla bilar eldats upp.
1. Mer anslag till BRÅ
2. Fler batonger till ordningsmakten
3. Fler värstingseglatser
4. Annat

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018