Lokala poliskontor i Örebro

Polissatsningen i Vivalla hotas.Polisstyrelsen måste markera att denna satsning är viktig - och tvärtom - skapa förutsättningar för fler poliskontor i utsatta områden. Till exempel skulle det vara bra med ett kontor i Brickebacken i Örebro.
Den utvärdering som BRÅ gjort visar att den unika satsningen på fler poliskontor har varit i allt väsentligt lyckad. Fler poliser som långsiktigt arbetar lokalt, nära medborgarna, bygger förtroende och minskar därmed på sikt brottsligheten.
I Örebro öppnade för en tid sedan åter poliskontoret i Vivalla. Det utlovades rejäla resurser och verksamhetsutveckling. Det senare med hjälp av en forskningskoppling till Örebro Universitet. Idag är poliskontoret i Vivalla en central del i regeringsprojekten med sociala insatsgrupper. Det är dock för dåligt med forskningsanknytningen, den långsiktiga personalförsörjningen hotas och dessutom måste socialtjänsten i Örebro flytta in hos polisen. I sommar riskerar dessutom den lokala polisverksamheten i praktiken ligga nere, en tid då risken för ökad kriminalitet kan vara som störst hos ungdomar.
Jag tar upp frågan om de lokala poliskontoren vid dagens sammanträde med Polisstyrelsen för Örebro län.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018