Provocerande cykelstölder


De s k mängdbrotten är ett stort gissel eftersom dessa konsekvent är svåra för polisen att prioritera. Hur mycket tid skall läggas ner på att klara upp t ex en cykelstöld ? Vad är rimligt? Det dyker ständigt upp nya, mer allvarliga brott som kräver maximal uppmärksamhet från polisen. Problemet är att bakom såväl cykelstölder, inbrott i bostäder eller andra av de s k mängdbrotten så kan det finns mer eller mindre organiserade ligor. Personer som kan tjäna stora pengar på det faktum att polisen sällan har möjlighet att kraftsamla mot just dessa brott.


SvD redovisar fakta om cykelstölder på ett förtjänstfullt sätt. Samtidigt ägnar de sig åt "olaglig brottsprovokation". Man har nämligen ställt ut en låst cykel med en sändare. Den blev stulen och tidningen har följt upp stölden. Hade polisen gjort det samma hade det varit olagligt med nuvarande regelverk. Det är för de flesta helt orimligt att polisen anses provocera människor genom att ställa ut en låst, men märkt, cykel och sedan titta på den. Visst gör tillfället tjuven och därför kan jag tyvärr medge att om polisen ställer ut olåsta cyklar så går ”staten” för långt. Men en låst cykel? Det är vissa saker som är orimliga i det svenska rättsystemet. Detta tycker jag är en.Kommentarer

Bo Bengtsson sa…
En cykel, Vad är det mot ett bortsprunget barn.
"20 ensamkommande ungdomar anmälts försvunna bara i Malmö de senaste månaderna, men polisen letar inte efter dem. (Ekot) Vet inte vart de tar vägen"
Polisen sitter väl inne på stationerna och letar Mangabilder.
Det ger ju pinnar, eller?
/Bo Bengtsson
Bo Bengtsson sa…
Stoppa pressarna: Nyheter24.se larmar


"
Inga rutiner

Ur rapporten: "Tillbudet inträffade i samband med ett ingripande och efterföljande husrannsakan. Vid husrannsakan anträffades narkotika som den misstänkte tidigare bajsat ut."

"Finns inga speciella påsar/skyddsutrustning i vilka man kan förvara narkotika/avföring. Finns inga avsättningsmöjligheter till exempel speciella "dragskåp". Finns inga rutiner eller utrustning för hantering av narkotika/avföring."
Kanske bäst att polisen koncentrerar sig på seriemagasin.
unohansson sa…
Johan,
I så fall finns även andra som på olika sätt ägnar sig åt sig åt det som du kallar "olaglig brottsprovokation". Det som jag funderar på är alla dem som på något sätt gör så att material som är upphovsrättsskyddat läggs ut på internet. Eller att musik, filmer eller annat som är skyddat med hot om polisiärt våld och "hemfridsbrott" på något sätt görs tillgängligt för andra människor.

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018