Stoppa kamphundarna

I samband med Folkpartiet liberalernas landsmöte kommer många viktiga sakfrågor att behandlas. En sådan är frågan om det skall införas licenskrav för den som vill ha en viss sorts hundar, s. k. kamphundar.

Det är uppbart att dessa är en säkerhetsrisk. Antalet personer som skadats allvarligt är för många och det förekommer också dödsfall. Jag stödjer licenskrav och så gör även Partistyrelsen som därmed bifaller bl a Mathias Sundins motion.

SvD skriver om saken idag.

Kommentarer

Anonym sa…
Har du någon statistik på hur många som "skadats allvarligt av sk. kamphundar" eller har du måhända stirrat dig blind på aftonblaskan?

De hundraser som ofta kommer på tal i liknande förslag är ofta inte de hundar som kan bli allra farligast i fel händer.
Varför kommer tex. aldrig Belgisk Vallhund eller Schäfer på tal? Sätt en sådan hund i fel händer och det kan gå riktigt illa. Ja, betydligt värre än en Amstaff! Vilka raser som blir
aktuella i dessa förslag är hundar som är populära i "fel" kretsar. Förbjud en och de väljer en annan.
Att ta strid för barn och hundar är självklart. Kamphundar kan vi vara utan!
Jag tycker det är uppenbart att vissa hundar är farligare. Alla får ha ett luftgevär utan licens, men inte något gevär som kan göra mer skada. Vi pratar om hundar som generellt inte har en stoppknapp när de bestämt sig för attack. Hundar som inte ger sig av kulor ens. Det finns 240 raser att välja på. Bättre att "fel" kretsar har andra hundar med annat psyke. Missköter dom hunden så skall den också kunna tas om hand. För visst är det ägaren som är huvudproblemet.

Denna hundförare inom polisen ger en bra bakgrund.

http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article992982/Kamphundar-baringde-BRsnaumllla-och-farliga.html

Populära inlägg i den här bloggen

Större partier måste ta ett större ansvar

Vivalla och böneutrop

Antisemitism