Uppryckning av lokala BRÅ

Jag var igår på ett trevligt återbesök hos polisen i Skaraborg där man nu hårdsatsar operativt på kommunal - samverkan för att minska brottsligheten och öka tryggheten. Gamla lokala brottsförebyggande råd har fått sig en rejäl ansiktslyftning. Det var det starkaste intrycket vid gårdagens rundresa bland ett par polisstationer i en av polisens Västra Götalands kanske bäst fungerande geografiska enheter.

Polischefen och de ledande kommunala företrädarna står i fronten för att garanter aktivitet. Tydliga mål och en detaljerade åtgärdsplan finns på papper. Det gick nästan att ta på optimismen. Polisen tar ledartröjan. Allt blir möjligt tack vare att Folkpartiet liberalerna nu är med och anställer ett antal helt nya friska poliser varje dag i Sverige. Så går det när vallöften uppfylls.

Straffskärpning på återfallsbrottslingar kvarstår, likaså behovet att driva på polisens fortsatta datorisering, tidigare insatser för unga som begår brott och att kriminella tillgångar verkliga kan förverkas om de inte kan visa att de förtjänat dessa ärligt, är andra reformområden.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018