Polisens diversehandel

Polischefen Bengt Svensson vill att Riksdagen hjälper polisen att rensa i sina arbetsuppgifter. Han har helt rätt. Polisen måste fokusera på brottsbekämpning och att öka tryggheten. I det senare är vi många som måste hjälpa till. Utredningen om en renodling av polisens arbetsuppgifter är sedan åratal remissbehandlad. Argumenten kvarstår. Regeringen bör agera snarast.

Kommentarer

Claes sa…
Ja, det verkar som Bengt Svenson vill fokusera på kärnverksamheten, som visat allt annat än positiva resultat senaste tiden. Det är väl bra under förutsättning att åtgärderna verkligen frigör poliser som istället kan ägna sig åt kvalificerat polisarbete.

Vad man däremot inte förstår är varför Bengt Svenson inte ser polisens krisberedskap som något tillhörande kärnverksamheten.

Det visar sig genom att han beslutat att avveckla Beredskapspolisen under 2012, trots svårigheterna att upprätthålla en större insats under lång tid.

Dessutom föreslår regeringens terrorstrategi en bättre beredskap då eventuella hot på rikets säkerhet skall tas på allvar.

Men det kanske är privata vaktbolag och hemvärnsmän regeringen hellre ser på våra gator och torg.

Det känns iallafall inte särskilt tryggt när man skär ner på polisens egna krisberedskap med tanke på vilka hemska dåd vi sett på nära håll på kort tid.

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Synnerligen grovt vapenbrott. Fem automatkarbiner.

Jag kandiderar till Riksdagen 2018