Lotteripolitik

Sossarnas spelberoende är deras problem. Det vill säga att partiet är beroende av spel för att finansiera sina affischer, valarbetare, dörrknackningar, annonser osv. Värre är att partiet helt ogenerat vältrar över sitt eget beroende på utsatta människor. Jag har träffat föreningar för spelberoende ett antal gånger genom åren och det är skakande möten. Människor spelar bokstavligen bort sina liv.

Att sossarna sedan 2014 drivit 8 000 människor till Kronofogden för att de inte betalat för de lotter som just sossarna sålt på dem är helt obegripligt. Det är särskilt obegripligt för en organisation som säger sig stå för socialt patos i t ex 1 majtågen varje år.

Lägg ner verksamheten är den enda vettiga åtgärden. Eller skär ner kraftigt på den bedrövliga kommunikation att lotterier är vägen till ekonomisk framgång. Socialdemokraterna borde propagera för att hårt arbete, utbildning och företagsamhet är den enda säkra vägen till ekonomisk framgång. Om någon i välfärdslandet Sverige. Inte att köpa en sosselott.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Större partier måste ta ett större ansvar

Vivalla och böneutrop

Antisemitism