Fler poliser, nya verktyg och relevanta straff


Polisens utmaningar är enorma. Uppgifterna ofattbart breda i praktiken. Just nu är mitt tåg till Polisens nationella insynsråd försenat pga att polisen, enligt lokföraren, var tvungna att söka efter sannolikt självmordskandidat vid spårområdet.

 

Fler poliser, nya verktyg och relevanta straff för brott är vägen framåt. Personer som inte har rätt att vistas i landet och som begår brott måste kunna plockas bort från gatan. Den nya organisationen måste sättas och det måste skapas arbetsro för operativa medarbetare. Responsen på terrorattacken på Drottninggatan är ju bara ett exempel på en extra ordinär handels som visar att massor fungerar bra inom polisen. Varje dag utförs dessutom ett fantastiskt polisiärt arbete i hela landet. Viktigt att uppskatta. Detta står inte i motsats till att faktiskt fortsätta reformer och möta polisen problem.

 

Dagens insynsråd med polisen nationellt kommer att handla om allt från resultat, sållningsprover, polisers bisysslor, särskilda utredningar och övergrepp mot barn.

 

En fråga att ha ögonen på är upphandlingsfrågan där det fortfarande finns massor av frågor kring vad som skett och hur polisen hanterar medarbetare som är under utredning i ett pågående ärende.

 

Träffar även ECPAT innan möte med polisen för att diskutera vad polisen ytterligare kan göra för att vässa arbetet mot vidriga övergrepp på barn.  

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Större partier måste ta ett större ansvar

Antisemitism

Liberalt vägval