FP har tagit ansvar för Sverige - nu går vi i opposition

Den 14 september och valdagen har kommit och gått. Väljarna har sagt sitt och i fredags tillträdde Stefan Löfven sin post som statsminister och hans rödgröna regering håller i skrivande stund som bäst på att flytta in i Rosenbads och regeringskansliets lokaler.

Sådan är demokratin när den är som bäst. Jag älskar Sverige.

Folkpartiet liberalerna var tydliga i regeringsfrågan inför valet. Hade Alliansen fått fler röster än de rödgröna så hade vi tillsammans fortsatt att leda Sverige. När De rödgröna nu blev något större än oss så var det givet att i förra veckan släppa fram den nya rödgröna regeringen till makten. Det kan redan nu konstateras att den S-ledda regeringen sannolikt är den svagaste koalitionen någonsin efter det att dörren bokstavligen slagits igen i ansiktet på Vänsterpartiet. Vi värderar inte Stefan Löfvens ledarskap efter hur han behandlar samarbetet med V, men vi fortsätter oavsett vårt arbete i riksdagen i opposition. Behovet av en konstruktiv socialliberal opposition kommer att vara betydande.

Om detta, framtiden och FPs fortsatta arbete i opposition skriver jag idag i NA. Vill du läsa atrtikeln i sin helhet så finner du den här.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lagring av trafikdata och bötesbrott

Värna den som skapar - inte den som stjäl.

Eleverna har rätt till en likvärdig skola - det är dags att förstatliga skolan!