Kort om regeringsförklaringen och rättsfrågorna


Våld mot kvinnor oavsett om det är hedersvåld eller inte så ges äntligen detta fokus i regeringsförklaringen. Det kommer att dock att kräva ett brett reformprogram när dessa allvarliga brott och vidriga strukturer ska bekämpas.  Här är det tydligt att vi Liberaler gjort ett starkt avtryck i vår överenskommelse med regeringen.

 
De sjutusen nya poliser, specialister och andra medarbetare som nu ska fram till 2022 inom svensk polis måste nu sättas igång direkt. Målet är ju 10 000 ytterligare medarbetare fram till 2024. Detta är en viktig och omfattande arbetsuppgift för oss att medverka i. Det kommer kosta många miljarder ytterligare, men det är viktiga satsningar i praktiken för social välfärd, demokrati och jämställdhet. Tryggheten måste öka, brottsligheten minska och fler kriminella måste de facto dömas.

Detta kommer kräva resurser till hela rättsväsendet. Fler viktiga åtgärder för vassare verktyg i brottsbekämpningen och skärpta straff aviserades enligt vår politik. Det är helt nödvändigt och välkommet. Nu ska vi se till att regeringen omgående börjar leverera.

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Större partier måste ta ett större ansvar

Antisemitism

Vivalla och böneutrop