Vivalla och böneutrop

Lämnar precis Vivalla i Örebro efter ett möte med många engagerade människor denna morgon. 

En första reflektion är att den kristna gruppen i denna del av Örebro är satt under hård press. Extremister förpestar deras liv. Väldigt annorlunda liv än låt säga i Visby. Böneutrop I Sverige som är på debattdagordningen berördes ofrånkomligt. I en diskussion på FB med domsprosten Hermansson i Visby som är för böneutrop precis som han är för klockringningen i sin egen kyrka försöker jag sortera argumenten. De är för övrigt både principiella och värderingsstyrda. Men om delar av psalmer är skrivna på kyrkklockorna som ringer känns inte relevant. Däremot är det för de flesta relevant att Svenska Kyrkan idag är annorlunda än vad den var år 1750. Skriver helt under på jämställdhet och respekt för minoriteter. Ett budskap som svårligen kan provocera det öppna sekulariserade samhället.

Strax är det fredagsbön i i bollhallen i Vivalla. Rimligt för troende att delta. Men arrangören måste tillsammans med Örebro kommun ta ansvar för trafiksituationen med anledning av denna. Fixa omgående en tillfällig parkering. Kaoset är trafikfarligt runt fredagsbönen vilket så klart orsakar irritation. Det är bara för ansvariga kommunpolitiker att lösa omgående. Detta har pågått sedan illdådet och branden i moskén för en tid sedan. 

Jag tittade även igenom kameraövervakningen som nu är på plats i Vivalla för att störa ut och minska grov brottslighet. Viktig verksamhet parallellt med stora social insatser för ökad trygghet i Vivalla. 

Drack även kaffe med polisen och inspekterade deras nya fina lokal som snart är klar med massiv närvaro för att kunna öka tryggheten och trivseln. 

Hann även byta några ord med de som arbetar för att skapa en egen Wall of Fame i Vivalla för att ge en positiv bild av alla den kraft som finns här. Viktigt att inte bara fastna i problemlösningar!

Dessutom han jag handla lite mat inför helgen på Närlivs i Vivalla Centrum när jag ändå var där.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Större partier måste ta ett större ansvar

Antisemitism

Liberalt vägval