En söndagskväll i garderoben

Mina fyra barn har i många år ägnat sig åt olika idrottsaktiviteter till stor glädje för oss föräldrar. En aktiv och meningsfull fritid utanför familjen är viktigt för barn. Med idrotten följer fysisk träning, vänskaper och oftast sunda utmaningar. Men det kostar och kräver engagemang från oss föräldrar.

Ni har säkert alla köpt lotter, korvar, kryddor, tulpaner eller toalettpapper för att stödja idrottsföreningar. Mina döttrar har i AGF (Arbetarnas Gymnastik Förening) dessutom haft ett roligt "föräldrarjobb" genom åren: garderobstjänst på olika evenemang. Idag t e x har vi jobbat eftermiddag och kväll på en av dessa otaliga julgalor som drar in över Örebro. Vi drar in ett par tusen till laget så de kan träna och tävla sin idrott med sina fantastiska ledare/tränare.

Idag var tyvärr en av de sista gångerna då denna eventmakare nu ska går över till timanställd personal istället. Och därmed försvinner en intäktskälla för föreningen. Konsekvensen blir högre träningsavgifter eller sälja mer av annat? Vill någon ha en Bingolott förresten?

Här är i alla fall en bild från kvällens pigga AGF-föräldrar/garderobiärer på Conventum i Örebro. Snart ska vi langa ut alla jackor och rockar till gästerna som njutit av en bra julshow.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Större partier måste ta ett större ansvar

Antisemitism

Liberalt vägval